OranjeZonnigeZuijeMeerMarathon

11
september 2010

opening kermisweek

MARATHON EN ESTAFETTE MARATHON

LAATSTE NIEUWS

Index:

Training 25km

Alieke kampioen

Braderie

Droevig nieuws

Bekendmaking

Het Weer


 

We ontvingen veel reacties na afloop via de mail: klik op de fles en je kunt ze ook lezen

email reacties

De beloning wacht aan de finish.

De laatste nieuwtjes:

 

Het Zonnige Zuije wacht op U

Ooit de Medoc marathon gelopen? Moet onvergetelijk zijn geweest in het Cafe des Coureurs. Ook bij ons wacht u zo'n ontvangst in het meest Zuidelijke café van de Veen.

Parkeren van de fietsen

Het Zuideinde wordt afgesloten voor auto's. Kom de als het even kan op de fiets. De Fiets kunt u stallen op de terrein van Winterflora, Zuideinde 113. Vanaf dit terrein loopt u direct naar de start-finish.

Met 73 teams gaan we van start over een geweldig parcours

Een nieuw record aantal inschrijvingen bij de estafette. Maar liefst 74 teams staan op onze lijst met daarbij 37 marathonners. Gelukkig hebben we een fantastisch parcours, dankzij onze parcoursboys Hein en Jan en de gemeente Kaag en Braassem. Zij hebben van de smalle, hobbelige Zuidkade een boulevard gemaakt, waar Noordwijk jalours op is.

Megatribune in het Zuije?

Op het Zuideinde, ergens diep in het Zuije, komt een heuse tribune. De afmetingen zijn nog niet bekend, en ook nog niet of je plaatsbewijzen nodig hebt, of hij overdekt is, of dat je moet staan of kan zitten, laat staan dat we al wat weten over vip-boxen of andere voorzieningen. We laten ons verrassen (dit nieuwtje is uit onbetrouwbare bron).

40.000 e kilometer

Peter Akerboom ligt geheel op schema om tijdens de OZZMM zijn 40.000e wedstrijdkilometer te lopen. Zoals het er nu naar uit ziet zal hij na de 13e ronde deze mijlpaal hebben bereikt. Ongetwijfeld zullen we hier nog aandacht aan besteden.

Record aantal inschrijvingen

Op dit moment hebben we een record aantal inschrijvingen voor de estafette binnen. Vorig jaar verschenen 61 teams aan de start. Dit aantal zijn we al voorbij en de prognose is 70 teams.

België verovert de One en Only

Al eerder hadde we een fiks aantal Belgische en Engelse deelnemers op onze marathon-deelnemerslijst, maar dit jaar zijn het vooral de Zuiderburen die ons tot een internationaal evenement maken. Maar liefst 5 estafette teams komen, met 2 marathonners, met een bus naar de Veen om op voorspraak van onze vaste deelnemer Louis Hufkens hier een loopfeestje te bouwen. Ook aanwezig uiteraard het Britse kopper, Linda en David Major. In het geruchtencircuit ook vernomen dat er een Pools team geformeerd gaat worden.

 

Wim Verhage loopt 100e

Onze trouw deelnemer Wim Verhage uit Nieuwkoop, De flying KLM runner, loopt as zondag voorafgaand en tijdens de Halve van Nieuwkoop zijn 100 marathon. Lees verder:

wim gefeliciteerd

alvast gefeliciteerd Wim

Oranjeloop op 13 september

Vergeet niet uit te lopen na onze marathon. Op maandag 13 september is de Oranjeloop hiertoe een goede gelegenheid, met cooling down bij Jan Punt!
Ook de Oranjeloop is onderdeel van de feestweek in de Veen en georganiseerd door Plantaris. Naast de opening van de kermisweek verzorgt Plantaris ook nog de afsluiting in de vorm van de ontnuchterings wandeltocht. Zie het programmaboekje van het Oranjecomite voor de juiste gegevens

Porgrammaboekje

Ruim 60 lopers op tweede trainingsloop

Onder prima weersomstandigheden stonden 15 augustus zo'n 60 lopers aan de start van de tweede trainingsloop, 11 rondjes Baan-Sotaweg. De vaste stempelgasten zoals Gijs, Henk, Paul en Frans, met hiernaast een grote groep marathonkanonnen van Plantaris, werden allen weer geheel in de watten gelegd door Henk en Tonnie vd Meer. De reputatie van hun uitstekend verzorgde drinkpost aan de Baan zorgde er voor dat zelfs enkele wat minder fitte (ex)atleten (je haalt ze er snel uit in de foto's van Henk) het aandurfden om nog enkele rondjes mee te lopen.

Duidelijk is geworden dat de strijd voor de overwinning bij de heren dit jaar weer spannend gaat worden. De nummers 1, 2 en 3 van de afgelopen jaren waren allen aanwezig, waarbij John Jansen in grote vorm lijkt, Frans Woerden aan zijn herstel werkt, en Dennis van Berkel wel weer verdacht behoudend liep en stiekem nog wat kilomers extra pakte. Voor de strijd bij de dames lijkt het dat Alieke dit jaar weer act de presence gaat geven.

Klok onderstaande foto aan om de foto-video van Henk te zien.

Foto video Henk

 

Foto's van onze Henk van de eerste trainingsloop

Fotos van de eerste trainingsloop

Winnares OMBM Nk Kampioene MTB

Braderie weer groot succes

Onder uitstekende weeromstandigheden werd door de marathongroep op 3 juli weer een bloemenkraam bemand op de Braderie te Oude Wetering. De hele groep, aangevuld met oud-lid Toon, was de hele dag in de weer om bloemen en planten aan de man te brengen. Net voordat de eerste buitjes vielen, werden de laatste boeketten in de uitverkoop gedaan en kon met tijdig de spullen opruimen met een goede opbrengst. Met deze opbrengst zijn we verzekerd van een batig saldo van ons evenement dat ten goede zal komen aan het Ronald McDonaldhuis Leiden. Met speciale dank aan Jos en Leon voor de prachtige bloemen en planten.

Jos Koek verantwoordelijk voor de prachtige bloemen en boeketten.

Leon en Hein met de laatste Orchideeen.

Peter, Jan en Toon.

Droevig nieuws over onze vaste barman Frans Lunstroo

Tijdens een fietstocht van Haarlem naar Santiago de Compostella is 500 km voor het eindpunt onze vast barman Frans Lunstroo aan een hartaanval overleden. In gezelschap van vrienden Peter Akerboom en Jan de Brandweerman hadden zij al ruim 2000 kilometer afgelegd toen het noodlot toesloeg in een dorpje in Noord Spanje. Deskundige pogingen tot reanimatie bleken tevergeefse te zijn. Wat een droomreis had moeten zijn eindigde in een ware nachtmerrie.

Frans en Jan vormden bijna ieder jaar met hun echtnotes de vaste barbezetting bij onze marathon en deden dit altijd uitstekend en genoten zelf ook veel van ons evenement en het feest na afloop.

Frans is dinsdag 22 juni begraven. De marathongroep heeft bij de condoleance de avond ervoor in Purmerend hun medeleven geuit met een krans.

Frans (rechts) en Jan tijdens de Biensotawee marathon al achter de Tap

 

17 maart was de bekendmaking van deze marathon op de jaarvergadering van Plantaris.

Klik door en lees het (beeld)verslag

Heeft u zelf een nieuwtje: Stuur dan even een mailtje naar de organisatie .

 

Van Nancy Haanappel van RonalmcDonald ontvingen wij onderstaand bericht met een oproep om mee te doen met de Leiden Marathon.

 

Voor de actuele weersverwachting klik door op de print hieronder.

 

 

Teamfoto

Kom ruim op tijd vóór de start en laat een leuke teamfoto nemen.

Gaat Toon nog voor een verrassing zorgen dit jaar????

 

Braderie

Op 3 juli staat de marathongroep weer op de Braderie van Oude Wetering om al vast fondsen te verwerven voor Ronald McDonald. Door de verkoop van belangeloos ter beschikking gestelde bloemen en planten hopen wij bij voorbaat verzekerd te zijn van een batig financierings-saldo van onze marathon.

 

 

Stavaza mbt inschrijving

Wij hopen ook dit jaar dat wij de Ultra-mannen uit Nederland, Belgie en Engeland weer op onze deelnemers lijst mogen hebben.

Voor de actuele ranglijst van de 100 marathon club Nederland klik op de afbeelding van de stand van vorig jaar: