MARATHON EN ESTAFETTE-MARATHON
16 september 2017
Opening kermisweek Roelofarendsveen
Informatie Inschrijving Deelnemers Parcours Spelregels Nieuws FotoFilm Uitslag

Der Eins und Einzige
Supertolle Schlager Blumen Lauf

Nieuws

Florahoeve en Treffers ontvangen fiks sponsorbedrag

Kersverse voorzitter Danielle van der Meer mocht de opbrengst van De Supertolle overhandigen aan Zorgkwekerij de Florahoeve en Tafeltennisvereniging de Treffers.

Treffers bestuurslid Mark van Klink mocht €1000 in ontvangst nemen, welk bedrag besteed gaat worden aan activiteiten om de kleinste jeugd enthousiast te krijgen voor de tafeltennissport.

Marsha Outhuis en Dennis van der Meer van de Florahoeve kregen eenzelfde bedrag waarvoor ook zij een mooie bestemming hebben binnen de doelstelling van hun prachtige project aan de Floraweg. Zij blikten terug op een fantastische dag toen de lopers van de Marathon vol enthousiaste vele malen door hun bedrijf kruisten.

Are they having fun?

Onze trouwe britse deelnemers, Dave en Linda en Bill en Pauline, genieten elk jaar weer van onze loop. De oversteek is het dubbel en dwars waard.

Was dit vorig jaar al te zien bij de foto van Linda, nu is het heel duidelijk dat Bill zich uitstekend vermaakt. Hij zond ons deze fraaie sfeerfoto:

Parkeren en fietsenstalling:

Auto's kunnen worden geparkeerd op het terrein achter Ruiten Foodpack.
Fietsen kunnen gestald worden op het terrein van Straathof Montage, links van vd Meer Keurslager.

Nieuwe voorfietser

Na 15 keer voorop gefietst te hebben bij onze one en only's heeft Ge Molkenboer zijn fiets in de wilgen gehangen en het rondebord overgedaan aan Paul Hoogenboom. Paul kan direct zijn borst stevig nat maken, aangezien we enkele zeer pittige passages hebben in het parcours.

>---GE>>>>PAUL--->

Teamfoto:

Heb je nog een leuke teamfoto: stuur deze dan nu nog even op.

Fraai voorbeeld net ontvangen van Dionne Wesselius: die hebben er zin in.

Nog één week te gaan: nieuwtjes update

-We hebben nu 138 team en 22 marathonners op de deelnemerslijst. Er is nog ruimte om in te schrijven (2 teams).

-Er zijn nog teams op zoek naar een loper. Wil je wel meelopen, meld je aan per mail en wij brengen je in contact. Zo ook voor teams die nog op zoek zijn naar een loper. Meld je aan en mogelijk hebben wij al iemand op de lijst.

-Tot nu toe zullen vier dames gaan strijden op de hele marathon.
Hierbij natuurlijk ook weer Linda Major, die recent haar 500e marathon volbracht.

-Helaas dit jaar geen marathon voor Peter Akerboom. Hij zal bij een estafette team aansluiten.

-Douche gelegenheid is er na afloop (tot 18 uur) bij In Balance, het prachtige gebouw, aan het begin van het Veenderveld.

-Voorzitter van de marathongroep Plantaris, organisator van de One en Only, zal de bestuurshamer na deze marathon overdragen aan Danielle van der Meer. Jan was mede initiatiefnemer van dit evenement en liep alle edities mee in het estafette-team van Oud Hout (zie FotoFilm voor zijn fraaie outfits). Ook dit jaar loopt hij met team SuperHoltz. Zij gaan dit jaar hoge ogen gooien, let maar op.

-De eerste ronde zal afwijken van de veertien volgende ronden. Om het deelnemersveld te spreiden, voordat er aan de oversteek naar de Floraweg wordt begonnen, zal een rondje over een deel van het Veenderveld worden gemaakt. Ook zal de Florahoeve de eerste ronde niet worden aangedaan. Hier zijn de passages dermate smal, dat men heel voorzichtig moet zijn bij inhalen.

-Verder prachtige passages te verwachten: productiehuis SCHlager vd Meer, oversteek ringsloot, Kas Agrofleur, de fraaie Florahoeve en een schitterde ronde over het Hazepad via de Veense Bukker.

 

Feestweek Oude Wetering weer 'n succes

Afgelopen week was de feestweek in Oude Wetering. Met bijna alleen mooi weer, alleen tijdens de Weteringloop ging het even mis. Dikke onweersbuien zorgden voor een uitgestelde start, wat minder deelnemers en een kletsnatte huldiging van de winnaars. Op de website van de Feestcommissie zijn de uitslagen en foto's te vinden.

Beter weer was het bij de Braderie op zaterdag. Hier stonden de mannen van de marathongroep, versterkt met Hein en Toon, de hele dag voor de verkoop van bloemen en planten, promotie van de loop en uiteraard ook van de goede doelen, die wij dit jaar weer hopen te steunen.

Op onze fotopagina een impressie.

 

Zorg voor de nodige kilometers in de benen

Je staat ingeschreven voor onze (estafette)marathon en dat lijkt nog een eind weg. Toch zul je er voor moeten zorgen dat je deze zomer de nodige trainingskilometers kunt maken om op verantwoorde wijze volle bak te kunnen gaan op 16 september.

Bij Loopvereniging Plantaris kun je terecht om te trainen als lid, maar ook om bij de door hun georganiseerde lopen deel te nemen. Een stevige wandeling is hierbij een prima alternatief ter afwisseling van je looptraining, ook ter voorkoming van blessures. Het lokaal fameuze Rondje Ka, staat sinds vorig jaar ook op de aktiviteitenlijst van Plantaris en omvat, naast het bekende prachtige parcours, nu ook een culinaire rondleiding langs lokale lekkernijen. Een echte aanrader. Zie hieronder de poster van Rondje Ka met een link naar hun website.

De inschrijving voor de estafette zit vol.

U kunt nog wel inschrijven voor de hele marathon.

De lijst van inschrijving wordt gepubliceerd op deze site (zie knop deelnemers) en daarna zal het inschrijfgeld worden geincasseerd. Bij afzegging wordt het inschrijfgeld niet teruggegeven. Men dient zelf voor vervangende lopers of een vervangend team te zorgen.

Uitgebreid filmverslag van Hol van Bal naar Bol:

Het filmverslag van onze special van 30 december vorig jaar is recent weer verfraaid en zeker weer de moeite waard om voor te gaan zitten.

filmverslag Hol van Bal naar Bol

Presentatie marathon:

Hier een de foto's en een videoverslag van de presentatie tijdens de jaarvergadering op 22 maart.

foto en film presentatie

Goede doelen 2017:

Elk jaar streven wij er naar nog wat geld over te houden voor één of meer lokale goede doelen. De marathongroep houdt hiervoor ook elk jaar een bloemen- en planten verkoop tijdens de braderie in Oude Wetering (dit jaar 8 juli). De beoogde bestemmingen van dit jaar zijn De Treffers jeugd en De Florahoeve.

De Treffers is de tafeltennisvereniging in wiens clubgebouw Plantaris ook een onderkomen heeft. De tafeltennissport heeft, net zoals veel andere sporten, te lijden van een afnemende belangstelling, met name van de jeugd. Om dit tegen te gaan hebben de Treffers plannen om hier activiteiten voor te organiseren met het doel om de jeugd achter de gameconsoles en mobieltjes vandaan te lokken. Een initiatief dat Plantaris van harte ondersteunt.

Het tweede goede doel is direct verbonden aan het parcours van dit jaar. De aan de Floraweg gelegen zorgkwekerij de Florahoeve is een van de prachtige passages waar wij te gast zijn. Op de Florahoeve wordt op een kleinschalige manier begeleiding  geboden aan jongeren die een ontwikkelingsachterstand of extra begeleiding nodig hebben. Dit initiatief van Dennis van der Meer, Marsha Outhuis en Piet en Willy van der Meer is vorig jaar gestart en kan nog een goede promotie gebruiken voor bekendheid en middelen. Wil je al vast wat meer weten over de Florahoeve, bezoek dan hun website:

 

Weer:
Hier volgt in de laatste twee weken voor de start het weerbericht voor zaterdag 16 september.

 

Rondje Ka:

 

Parkeren:
Parkeergelegenheid voor auto's is op het terrein van Van Ruiten Foodpack Veenderveld 110.
Fietsen kunnen worden gestald op het parkeerterrein van Straathof, Veenderveld 21 (Links van Keurslagerij van de Meer)

Heb je vragen stuur een MAIL (klik link aan om email op te stellen).


Website:
www.plantaris.nl voor meer informatie over alle activiteiten van deze gezellige vereniging.