DE ONE EN ONLY

CopaKuilBana Marathon

17 sept 2016

MARATHON EN ESTAFETTE-MARATHON
Opening kermisweek Roelofarendsveen

Post Olympic Athletics Marathon

georganiseerd door de Marathongroep


Danielle van der Meer

Danielle Hogenboom
Danielle Hogenboom

Wilan van der Meer
Wilan van der Meer

Peter Akerboom
Peter Akerboom

Joep Vesseur
Joep Vesseur

Leon Hogenboom
Leon Hogenboom

Jan Bouwmeester
Jan Bouwmeester

Peter van Wouwe
Peter van Wouwe

 

Ga nog even terug naar die prachtige dag
in september aan de hand van de
fantastisch fraaie film reportage van Richard van Wouw,
Onze One en Only filmmaker.

 

De foto's van Henry en Peter

De uitslagen met dank aan onze trouwe telploeg
(totaaluitslag zie pagina Uitslagen en Verslag)

Petra Frans Danielle Petra

Een hele leuke reactie van marathon-debutant Ruud die voor het eerst kennismaakte met onze marathon

Marathon Heren

Marathon Dames

Estafette

Moois verkleed

De eerste foto's zijn van Henk

Klik op de foto van de openingsceremonie, waarbij Femke Heemskerk het Olympisch vuur aansteekt.

Rio de Janeiro is deze zomer voor Nederland de enige kans om in de spotlights te komen. Geen podium op het EK voor de nummer drie van de laatste WK, maar wel een supertroef bij de Olympics: onze razendsnelle Dafne. Maar OJEE! naar Brazilië gaan is nogal wat. Het Zikavirus, de Favela bendes, de verleidingen van de Samba en het Carnaval: geen zaken voor topprestaties. Een No Go Brasil hangt in de lucht. Voor de thuisblijvers hebben wij een herkansing in september. Op het hoofdnummer van de atletiek geven wij onze marathonlopers de kans voor een eigen olympisch diploma en misschien wel een gouden plak. Wij creëren onze eigen Copacabana, Favela, Samba en Carnaval. Hier gaan we voor goud en net als in Rio: het meedoen is al een feest op zich. Gaat Dennis voor Olympisch goud? Loopt onze locale Dafne, Alieke, weer voor in het veld? De Olympische estafette wordt het hoofdnummer, waar we ons onbedreigd, sportief en feestelijk kunnen uitleven. Voor het internationale karakter van de Olympics wijken wij uit naar Oude Wetering, waar wij onze eigen favela en Copa hebben. Op de CopaKuilBana gaan we helemaal los. Dennis staat klaar met de olympische fakkel.

Let the games begin.

Afstand:
Hardloopwedstrijd over 42.195 meter, individueel af te leggen of met team van 4 personen als estafette. Het parcours gaat over 17 rondjes van ongeveer 2500 meter.

Thema:
Olympische spelen, Copacabana, de Kuil, Samba, Carnaval: kortom sporten en feesten.

Start:
Zaterdag 17 september 2016 om 12.00 uur. In Oude Wetering aan de Weteringlaan 22 (2377 CN)

Parcours:
We starten aan de Avenida Wetering en klimmen de Kuil uit maar gaan vóór Tinus weer terug. Via de Vostersstraat verlaten wij de Kuil en komen op de Copa del Braassem waar we een heen en weertje over de Plantagia lopen met een prachtige passage over en langs het water. Via de Meerkreukbrug dalen we weer af in de Favela's, waar we de velen Rua's en Beco's doorkruisen richting wissel-finish. Overzicht van de route vindt u onder de knop Route Plattegrond. Een deel van het parcours gaat over privé grond, dus alleen toegankelijk op de wedstrijddag en enkel voor de lopers.

Verzorging:
Water, thee, sportdrank, fruit (elke ronde beschikbaar). Kleedruimten zijn dit jaar beschikbaar bij de start/finish. De kleedruimten zijn onbewaakt. Er is douche gelegenheid bij de Treffers.

Deelnemersaantal:
Wij hebben ruimte voor 125 teams en ongeveer 40 marathonners. Zorg dat je op tijd inschrijft. Vol is vol.

Inschrijving:
Alleen vóórinschrijving door aanmelding via internet (deze site zie ook knop "Hier inschrijven" hier boven). ( De inschrijving werd dit jaar op vrijdag 18 maart om 19:00 uur geopend. Binnen 18 uur hadden 125 teams zich ingeschreven. Hierna is de inschrijving estafette gesloten. Voor de marathon kan nog ingeschreven worden to woensdag 14 september 16:00 uur). Na ontvangst van uw compleet ingevulde aanmelding (vergeet zeker niet uw emailadres en de teamnaam) wordt u op de deelnemerslijst gezet die u in bovenstaand menu (Knop Marathon of Estafette) kunt raadplegen. Bij inschrijving wordt tevens een machtiging tot betaling van het inschrijfgeld gegeven. Dit wordt afgeschreven zodra de inschrijving estafette vol is. Vermelding op de deelnemerslijst is tevens bevestiging inschrijving. Heb je vorig jaar niet meegelopen dan zou het toezenden van een fotootje (jpg) voor onze site leuk zijn. Vergeet dus niet een leuke naam voor je team in te vullen anders kun je niet op de deelnemerslijst geplaatst worden.

Prijzen:
De gefinishte marathonners ontvangen een medaille en een olympisch diploma. Voor de winnaars 1,2,3 en winnaressen 1,2,3 is er een bijzonder "aandenken" beschikbaar. Naast prijzen voor de drie snelste teams, is een extra prijs voor het best verklede estafetteteam (ook 1,2,3). Aan het eind van de rit ontvangt iedereen een verrassing. Voor de overige regels verwijzen wij naar de knop Spelregels hierboven.

Diversen:
De minimumleeftijd voor deelnemers is 16 jaar. Jongere deelnemers verwijzen wij naar onze Oranjeloop van maandag 19 september. Zie de website van Plantaris in de rechterkolom van deze pagina. Deelname is te allen tijde voor eigen risico.
Kosten inschrijving: individueel € 20; team van 4 personen € 50.

Parkeren:
Zie bij "Het laatste nieuws" voor een plattegrond en mededelingen over het parkeren van de auto's. Fietsen kunnen ter plaatse worden gestald op de daarvoor aangewezen locatie

Website:
www.plantaris.nl voor meer informatie over alle activiteiten van deze gezellige vereniging.

Weer? Zie voor de weersverwachting het laatste Nieuws


ik kijk er nu al naar uit!

Klik op de knop om weer naar boven te gaan

Ons prachtige parcours is mede mogelijk gemaakt door:

LINKS:
Sponsors en Sportvrienden

Bezoek de website van plantaris

  Plantaris Website

Verdel onze sponsor

  Onze hoofdsponsor

Onze evenementsponsor

Braassemloop Onderdeel van Zorg en Zekerheid

Ons nieuwe goede doel dit jaar

Wij lopen ook voor het goede doel

De kermisweek wordt georganiseerd door het Oranjecomité Juliana

Bezoek de One en Only verzamelsite

 

email de webmaster