dit formulier Veenstenen Tijdperk thema
DE ONE EN ONLY 2022
MARATHON EN ESTAFETTE-MARATHON
Nieuws

 

 Inschrijving gesloten

De inschrijving is gesloten. Op de valreep nog 1 marathonner erbij, en niet de minste. Ben Kerkvliet, de nummer 2 bij de laatste (Bona) editie, zal ongetwijfeld de strijd met Dennis weer aangaan.
We hebben 13 marathonners aan de start en na enkele afzeggingen zullen er 95 teams gaan strijden om de groene prijzen.

Laatste buurtbrief en deelnemerslijsten zijn de deur uit/in

Woensdagmiddag is de buurt voorzien van de laatste (4e) buurtbrief met informatie over alles en nog wat rond de marathon. Ook is een deelnemerslijst bijgesloten van 12 marathonners en 95 teams. Wij zijn er klaar voor, de buurt maakt zich op voor een feest en nu nog een iets betere weersverwachting.

Heb je wijzigingen in je team?

Geef je wijzigingen in je team(naam) nog even door aan de organisatie:

Vul dit formulier in.

Er kan nog steeds ingeschreven worden

Met 99 teams op de inschrijflijst hebben we nog steeds ruimte om in te schrijven. Dit geldt ook voor de individuele marathon.

Helaas hebben enkele teams wegens blessures op moeten zeggen. Wil jij nog inschrijven met een team, stuur dan een email naar de organisatie. Zij zullen je in contact met de afzegger brengen om het startnummer over te nemen. Stuur je mail naar oneenonly@plantaris.nl.

Oranje Comité Kermisboekje rectificatie

In het programmaboekje van het Oranje Comité staat nog de informatie van vorig jaar. Toen was de planning om 17 ronden te lopen. Na wat aanpassingen is het parcours iets korter geworden en er moeten dus dit jaar 18 ronden worden gelopen.

Mr One en Only gaat voor 19e marathon

Hij is er weer klaar voor: Dennis van Berkel staat voor de 19e keer op de deelnemerslijst van de One en Only. Alle keren liep hij de race uit, waarvan 13 maal als winnaar. Dan mag je de titel Mr One en Only met heel veel trots dragen. Het prachtige lijstje van rankings en eindtijden zet daar nog eens een dikke streep onder:

jaar naam tijd ranking
2003 BS 02:50:33 1
2004 HWD 02:57:40 1
2005 OBBM 02:52:28 2
2006 OBKM 02:54:01 1
2007 OGHM 02:56:45 1
2008 OMBM 02:53:04 2
2009 OBEBM 03:02:06 1
2010 OZZMM 03:02:39 1
2011 OKKSM 02:59:06 1
2012 OFPPM 02:53:24 2
2013 LGORM 03:00:56 2
2014 ONCE 03:04:54 1
2015 UVDD 03:12:17 1
2016 CKB 03:15:53 1
2016 sp HBB 03:27:50 1
2017 SSB 03:21:15 1
2018 KLUUN 03:13:42 1
2019 BONA 03:17:56 3

Dennis met de toenmalige marathongroep na zijn 10e overwinning bij de CopaKuilBana in 2016.

Overige Nieuws

Vergeten Groenten buurt een dagje op slot voor een groot feest

De one en only marathon gaat geheel door een wijk van de Veen die nog niet eerder is aangedaan. De wijken die wel bezocht zijn in de voorgaande 18 keer kijken terug op een onvergetelijk buurtfeest en vragen ons regelmatig of we nog een keer terug willen komen. Helaas voor hen gaat dit tegen de uitgangspunten van One en Only in en aangezien de nieuwe wijken redelijk snel uit de grond gestampt worden kunnen we nog even vooruit.

Maar nu dit jaar in de inmiddels al weer drie jaar oude "nieuwe" wijk aan de zuidkant van de Braassemdreef aan de beurt. Veel bewoners die niet uit de Veen komen en die dus voor het eerst kennis gaan maken met de Veense kermis. Maar gelukkig dan ook meteen op hun eigen stoep. 18 keer komen de hardlopers door elk straatje van de buurt met zo'n 33 bochtjes per rondje. Het centrum van de webstrijd is de Mierikswortel. Hier vindt je de start- finish- wissel- rondetelwagen- finishopvang- fotoshoot- waterpost- bar en terras- omkleedtent en huldigingenslokatie. Continu zullen zo'n 300 lopers staan wachten tot zij hun volgende rondje mogen lopen of ze staan bij te komen van hun net gelopen rondje vol gas door de feestwijk.

Een drukte van jewelste en daarvoor doen wij een dringend beroep om de parkeervakken en de rijbaan van de gehele straat auto vrij te maken. Een spoorboekje van de voorbereidingen en de dag zelf (de buurtbewoners en de bewoners van de Mierikswortel in het bijzonder ontvangen nog extra informatie aan huis):

Vrijdag:

13:00 uur aanleveren diverse materialen in Mierikswortel
14:00 start opbouw van twee grote tenten op parkeervakken Mierikswortel
15:00 uur aanbrengen van diverse route aanduidingen in de wijk
en inrichten fietsenstalling(en)

Zaterdag:

8:00 start inrichten Mierikswortel: start- finish- wissel- rondetelwagen- finishopvang- fotoshoot- waterpost- bar en terras- omkleedtent en huldigingenslokatie.
10:00 ontvangen eerste deelnemers
11:00 uur afsluiting gehele wijk voor motorvoertuigen
12:00 startschot 19e One en Only door ....
17:00 eindsignaal wedstrijd gevolgd door huldiging prijswinnaars
17:30 openstelling van de wijk voor alle verkeer behalve Mierikswortel
19:00 uur einde feestelijke afsluiting en openstelling Mierikswortel

Zondagmorgen:

opruimen

 

Augustus 2022 editie 2022 ligt op koers

Eindelijk ziet het er naar uit dat we weer van start mogen in 2022. Corona lijkt geluwd en iedereen heeft weer zin in een ouderwetse Veense kermis. Eind augustus hebben we zo'n 96 teams op de deelnemerslijst, weliswaar een beetje beneden de verwachting, maar genoeg om een prachtige sportieve dag tegemoet te zien met zo'n 400 lopers.

Het aantal deelnemers op de individuele marathon blijft echter nog heel veel achter. Onze trouwe Britse deelnemers, de Majors en de Howes, zijn helaas afgehaakt wegens blessures. Zij zullen zeker gemist worden. Ook mr. One en Only, 13 voudig winnaar en nog altijd alle keren meegedaan, Dennis van Berkel staat nog niet op de deelnemerslijst. Is hij op tijd terug van zijn blessure?

Gelukkig hebben we een ijzersterke dame aan de start. Alieke Hoogenboom nam al vier keer eerder deel en won even veel keren. Voorfietser en partner Paul hoopt haar ook dit jaar winnend over de finish uit de wind te houden. Haar enige (geduchte) tegenstandster tot op heden is de Belgische Jill Wuyts, die zeker door landgenoot Louis Hufkens (12e deelname) op sleeptouw zal worden genomen.

De vergeten groenten buurt lijkt er ook klaar voor. Twee jaar graag gemaakt met niets, maar gelukkig nu alsnog. Veel bewoners zijn afkomstig uit de Veen, die weten wat er komt. De buitenstaanders hebben waarschijnlijk nog nooit een Veense kermis meegemaakt. Die worden dus wel heel erg verwend met ons marathonfeest voor de deur.

Het centrum van alle aktiviteiten is in de Mierikswortel. Start, finish, wissels, verzorging, rondetelling, huldiging en afterparty moeten hier plaatsvinden. Wij hopen dat we hier alle medewerking krijgen door een autovrije straat aangezien we de rijbaan en parkeerplekken willen gebruiken.

Het goede doel

Als goede doelen voor dit jaar hebben we gekozen voor 2 instellingen:

De Stichting Mojer: een initiatief van ouders om voor hun jong volwassen kinderen met autisme en/of verstandelijke beperkingen de best passende woonsituatie te creëren, met daarbij de dagelijkse begeleiding door middel van 24-uurs zorg en begeleiding. Deze woonsituatie is op een prachtige locatie gerealiseerd in het wooncomplex boven de Vomar aan de Oevers.

en

Nieuw dit jaar is Stichting Groen Licht: Maakt zich sterk voor het behoud van een groen en schoon Kaag en Braassem waar dieren zoals vogels en insecten zich thuis voelen in de gemeentelijke groenvoorzieningen en in privétuinen. Zij bieden natuureducatie aan, gericht op de natuur en mooie plekjes in de gemeente Kaag en Braassem omdat zij het belangrijk vinden dat bewoners de natuur in hun gemeente ontdekken, waarderen en willen beschermen. Sinds 2004 worden er zwerfvuilacties in alle dorpskernen van de gemeente Kaag en Braassem georganiseerd. In 2014 hebben is het groenfonds ingesteld. Doelstelling hiervan is om kleinschalige groene initiatieven binnen de gemeente Kaag en Braassem te stimuleren om zo een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Recenter zijn zwerfvuilprojecten opgestart onder de naam Straatjutters Kaag&Braasssem en Adopteer een straatje.

 

-------------------

Oud Slecht Nieuws

Jaar 2021 wederom wordt de 19e one en only afgelast

Op grond van de mededelingen van de overheid op 13 augustus moeten wij besluiten om de marathon van 11 september 2021 af te lasten. De beperking van de 1,5 meter maakt het onmogelijk om een estafette marathon, met een enthousiast publiek en een gezellige derde helft als aanloop van de kermisweek, te organiseren. De deelnemers die hebben ingeschreven zullen zo spoedig mogelijk hun inschrijfgeld teruggestort krijgen.

Volgend jaar op 17 september 2022 gaan we er vanuit dat we nog weer een herkansing krijgen.

Inschrijving opent 2 juli 2021 om 19:00 uur

Wij gaan er gewoon aan beginnen en de teams/lopers kunnen zich inschrijven en gericht gaan trainen voor onze marathon. 130 teams en 50 marathonners is ons maximum. Rond 15 augustus is de verwachting dat de regering uitsluitsel kan geven over de maatregelen. Voorwaarde voor het doorgaan van ons evenement is het verdwijnen van de 1,5 meter beperking en dus algemene vrijgave van evenementen. Als dit het geval is zal de vergunning door de gemeente verleend kunnen worden en is duidelijk dat het gaat lukken. Bij nog blijvende beperkingen zal het evenement, in overleg met het Oranje Comité, worden afgelast.

Als het evenement wordt afgelastt dan zullen alle inschrijfgelden automatisch door ons worden teruggestort.

Jaar 2020 geen kermis-marathon wegens Corona

Presentatie op jaarvergadering

Wegens Coronona heeft de jaarvergadering van Plantaris niet op de gebruikelijke manier plaatsgevonden. Ook wij konden onze (reeds in februari 2020 voorbereide) presentatie niet doen.

 

 

 


Klik om weer naar boven te gaan