DE ONE EN ONLY 2019
MARATHON EN ESTAFETTE-MARATHON
Het goede doel 2019

 

 



 

Namens de marathongroep van Loopvereniging Plantaris uit Roelofarendsveen heeft Daniëlle van der Meer twee cheques van elk € 1000 overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Mojer en de Stichting Zonnebloem.
De opbrengst kwam voort uit de geslaagde One en Only estafette-kermismarathon, die de loopclub voor de 18e maal organiseerde afgelopen september tijdens de kermisweek.

Stichting Mojer is een initiatief van ouders om voor hun jong volwassen kinderen met autisme en/of verstandelijke beperkingen de best passende woonsituatie te creëren, met daarbij de dagelijkse begeleiding door middel van 24-uurs zorg en begeleiding. Deze woonsituatie is op een prachtige locatie gerealiseerd in het wooncomplex boven de Vomar aan de Oevers. Hier werden de hardlopers van Plantaris door alle bewoners en begeleiders ontvangen en mochten zij de cheque overhandigen aan één van hen, Stefan de Jong, die aangaf dat dit bedrag besteed zal worden aan de deelname aan een onder deskundige begeleiding door Dionne Wesselius Sport wekelijkse georganiseerde en aangepaste sportactiviteit.

Thea Wesselman en andere vertegenwoordigers van stichting Zonnebloem mochten ter plaatse ook eenzelfde cheque ontvangen, welke besteed zal worden aan het organiseren van vakantiereizen voor ouderen die dit niet zelf meer kunnen zonder zorg en verpleging ter plaatse.

Beide stichtingen kunnen hun doelstellingen niet halen zonder de inzet van veel vrijwilligers. Plantaris beschikt gelukkig ook over een heel grote groep trouwe vrijwilligers waardoor zij al vele jaren lang grote evenementen kunnen organiseren zoals de Braassemloop, Rondje Ka en de One en Only en daarbij dikwijls zorgen voor een donatie aan lokale goede doelen. De One en Only organisatie heeft met dit, inmiddels tot een echt kermisonderdeel uitgegroeide sportevenement, maar liefst een bedrag van ruim 27.000 euro weten op te brengen voor 12 verschillende goede doelen.

Volgend jaar staat op 12 september wederom een nieuwe unieke One en Only uitdaging op de agenda met een nieuw parcours en een nieuw thema.

Met veel enthousiasme legt Dionne Wesselius uit wat de plannen zijn om vooral buiten te gaan sporten.

Aandachtig luisteren de bewoners naar de uitleg.

Thea Wesselman van de Zonnebloem vertelt over het goede werk van de stichting.

Voorzitster Daniëlle van der Meer overhandigt de eerste cheque.

Stefan de Jong nam namens de bewoners van Mojer de cheque in ontvangst.

 


Klik om weer naar boven te gaan