Uit en Veurom Deur Ut
Durrep

12
september 2015

opening kermisweek

MARATHON EN ESTAFETTE MARATHON

DE UITSLAGEN EN HET VERSLAG
 

 

de uitslagen

Uitslagen marathon :klik op Dennis en Alieke

(de rondetijden kunnen nog iets veranderen)

Uitslagen Estafette :klik op Ajohbejajoh

De drie fraaiste teams staan hieronder de overige fraaie teams vind je onder de foto's

Criteria voor beoordeling: naam, kleding en attributen moeten te maken hebben met het thema van de loop (Waar kommie vandaan en van wie bee jaai dur een?). Ook moet de outfit tijdens de loop gedragen zijn.

 

1  Pietje Potlood en zijn Otters Nieuwkoop  Annemieke Reuvecamp  Bart Pastoor  Franka de Zwart  Jeannette Dollee

2  Arebeie waifies Roelofarendsveen  Nel van der Tang  Marian van Emmerik  Anita van Klink  Louise Hoogenboom

3  Potgrond 1 Roelofarendsveen  Karin Wubben  Machteld van der Meer  Denise de Jong  Monique Warmerdam
 Potgrond 2 Roelofarendsveen  Daan van der Meer  Wilan van der Meer  Suzan Verhaar  Kitty Verteegen

 

Hij liep ze alle dertien en zaterdag 12 september 2015 pakte hij al weer zijn 9e overwinning. Op Veender Dennis van Berkel staat geen maat in de One en Only marathon. Bijna twee volle rondes van drie km, bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee Gertjan Lahuis uit Twello. De nummer drie van de mannen werd Ferry van der Ent uit Hoofddorp, die voor de zesde keer al weer naar de Veen kwam en die, zichtbaar gelukkig, voor het eerst op het podium belandde. Sportvrouw pur sang, Alieke Hoogenboom stak met kop en schouders boven de rest van de deelnemende (Engelse) dames uit. Haar prestatie was wel heel bijzonder, want zij liet slechts twee heren voor zich eindigen. Zowel Dennis als Alieke wonnen een rondvlucht per vliegtuig boven Roelofarendsveen, een prijs die ook voor de mannen van het snelste estafette team te verdienen was. Team Ajohbejajoh, met Jochem Loos, Jaimy vd Meer, Luuk de Koning en Joost Huigsloot, eindigde drie minuten voor De Turflopers uit Alphen ad Rijn en Nopeampi ei ole uit Nieuwveen. Alle eerste prijzen bleven dus in de Veen, behalve die voor het fraaist verklede team. Deze eer viel te beurt aan een Nieuwkoops team met de naam Pietje Potlood en zijn Otters.

Maar voor het allemaal zover was, werden de deelnemers vooraf verwacht bij een fotoshoot, met een heuse replica van de Watertoren en een Veense praam gevuld met groffies. Op klokslag 12 uur gaf voorzitter Jeroen van der Geest van het Oranje Comité het startschot (bel) voor het vertrek van 23 marathonners en 131 teams over een prachtig parcours van drie kilometer, dat veertien maal afgeglegd moest worden. De organisatie van de One en Only estafette-marathon had een bijzonder mooi , maar ook heel bochtig, traject uitgezet door de Ouwe Veen, 't Zuije. Hier en daar ging het over smalle paadjes, door de tuin van ’t Veense Hof, langs het water van de Braassem, en helaas voor sommige lopers ook over een paar hele venijnige bruggetjes. Maar vooral ging het door prachtig versierde en sfeervolle straten, hofjes en tuinen, die het thema : ‘Van wie bee jai dureen en waar kommie vandaan?’ tot uiting brachten. Dit thema was ook volop gebruikt bij de namen van de teams en de prachtige outfits die zij droegen. De muziek, de feestelijke sfeer en de luide aanmoedigingen droegen de ruim 550 deelnemers als het ware naar de finish en maakte ook deze editie tot een waar feest. Heen en weer door het dorp was weer een one en only om nooit te vergeten. Het bleef nog lang onrustig in de Ouwe Veen na afloop en de kermis had weer een waardige kick off.

 


Klik op Nel om weer naar boven te gaan

Deze pagina sluiten

LINKS:
Sponsors en Sportvrienden

Bezoek de website van plantaris

  Plantaris WebsiteVerdel onze sponsor

  Onze hoofdsponsorDobbe sponsor van dit evenement

  Onze evenementsponsor

  Braassemloop Onderdeel van
  Zorg en Zekerheid

Het afgelopen jaar liepen wij ook voor het goede doel

 

 

email de webmaster