Lange Galg Oost en Ryck Marathon

we gaan er een feest van maken

14
september 2013

opening kermisweek

Na afloop Apres Run

Verslag

Klik hier door voor een overzicht van de uitslag en rondetijden

Kletsnat begin van waterrycke marathon opening van de kermis:
De elfde One en Only marathon had als start van de kermis week een Après ski feest moeten worden met veel zonneschijn. De organisatie had echter dit jaar de weergoden niet op de hand en de eerste twee uur was het de regen die er voor zorgde dat de lopers voorzichtig moesten manoeuvreren door de vele bochtjes in het 2.6 km lange parcours. Gelukkig malen hardlopers niet om een spetter regen, integendeel zij vinden dit best wel lekker. De 145 lopers  werden weggeschoten door de burgemeester zelf vanuit haar voordeur.  Er werden weer zeer scherpe tijden gelopen en ondanks het tegenvallende weer was er nog heel veel publiek aanwezig om het bont geklede gezelschap aan te moedigen. Aan het eind van de race scheen er zelfs een flauw zonnetje en kwam het nog tot een echt Apres ski feest bij lopers en aanwonenden op het parcours.
In de eindstrijd bij de marathonners heren was het weer de supersnelle Rik Wolswinkel uit Woudenberg die de snelste tijd neerzette met 2.47 uur. Het podium was een herhaling van vorig jaar met Dennis van Berkel en Frans Woerden als tweede en derde. Bij de dames liet Alieke Hoogenboom weer zien dat zij tot de topsporters van Nederland behoort. Haar derde uitstapje van de mountainbike naar het hardlopen betekende haar derde overwinning in een mooie 3 uur 29. De Engelse ultra lopers Linda Major en Pauline Howes volgden op gepaste afstand.
Bij de estafette teams was het deelnemersveld propvol. De inschrijving moest voortijdig gesloten worden en maar liefst 117 teams kwamen aan de start en haalde de finish. De Piste bullys daverden in 2 uur 37 over het parcours. Jochem Loos, Paul Gies Broesterhuizen, Luuk de Koning en Joost Huigsloot, maakten vanaf het begin af de dienst uit en lieten Jan Kaas On Apres Ski en team Dr. Matschiner ver achter zich. Minder snel maar niet minder fraai waren de teams die hun best deden om gekleed te gaan in het thema van de loop. Gerowipedi, Familie von Trapp en ALV de Feestneuzen wonnen de prijzen, maar zeker niet minder leuk waren o.a. Gipsvlucht en de zusters van de snelle genezing.
Uiteindelijk was iedereen winnaar, want het voltooien van een marathon is op zich al een feest. De organisatie zette hiernaast nog een aantal lopers in het zonnetje die een speciale mijlpaal bereikten. Peter van Wouwe voltooide zijn 50e en John van Hoorn liep al zelfs 2 maal zoveel. Toppunt was de prestatie van het echtpaar Howes uit Engeland die hun 300 marathon gezamenlijk uitliepen.

Het evenement van de marathonploeg van Plantaris staat inmiddels als een huis op de agenda van de kermisweek. Het blijft echter nog steeds een One en Only dus volgend jaar weer wat anders.

In het witte weekblad stond ook een leuk stukje

Lees het hier Marathon in après-skisferen

 

Heeft u vragen of opmerkingen dan kan dit via de webmaster:

email de webmaster

 

</body> </html>