Oranje Flower Power PainterMarathon

15
september 2012

opening kermisweek

PRESENTATIE 2012

Woensdag 21 maart heeft de marathongroep een presentatie gehouden van de nieuwe marathon tijdens de jaarvergadering van LV Plantaris.

Het werd een schilderachtige presentatie met een Flower Power Point presentatie

Goedenavond iedereen. De marathongroep zal op deze avond, net als de afgelopen twee jaar, een presentatie houden waarin wij de naam en andere gegevens bekend maken over onze estafette-marathon van aanstaande september. Het gebakje bij de koffie was van ons en hopelijk heeft dat al wat van jullie nieuwsgierigheid opgewekt. Het wordt dit jaar namelijk onze 10e editie van de one en only en dat moet weer een speciale worden. We gaan onze nieuwste echter niet zo maar in één keer op tafel gooien, het moet tenslotte een presentatie zijn.

San Francisco van Scott McKensie vond ik een supernummer. Onze eerste O&O was in 2003: De Biensotawee: de eerste marathon in Alkemade en die finishte voor mijn tuin. Onze clubschilderes Annette maakte toen al de prijzen en ook dit jaar speelt zij weer een rol van betekenis.  Winnaars van de Biensotawee waren Dennis en Marja. Heel bijzondere deelnemers waren de Duitser Horst Preistler, marathonkeizer van de wereld, die inmiddels al meer dan 1700 marathons liep, en Kamiel Maase, Nederlands kampioen marathon. Er liep ook een gek op klompen mee en Toon werd de laatste ronde van zijn 50e marathon begeleid door bijna alle leden van Plantaris . 59 marathonners en 41 teams mochten deze primeur meebeleven.

De eerste letters van de naam van de O&O 2012 die wij prijsgeven: WER. Annette zal ze even noteren.

De Stones vond ik geweldig, en nog steeds. De tweede One en Only was in 2004: De Holwandeeonijs met een onvergetelijke passage door mijn eigen vrieshuis  bij -20 graden. De winnaars, Dennis en Janet Lange, wonnen een langzaam smeltende  ijsbokaal. Oud Hout waren de winnende pinguïns en het Sneeuwerikhof won een kratje voor de leukste buurt. 30 marathonners en 36 teams liepen 20 rondjes door de Vogelbuurt en de Lasso. Op het nippertje waren we op medisch advies afgestapt van het plan om elk rondje door het vrieshuis te gaan. En dat was maar goed ook. Brrr. wat viel die eerste ronde tegen.

Het komend jaar blijven we dicht bij huis en gaan we terug naar de mooiste tijd uit ons leven: de sixties. Mijn letters: TER

To my Fathers House van de Les Humprie Singers was een topper. De derde in 2005 vond geheel plaats in Oude Wetering: De Oranje Boven Boot Marathon werd met luide trommels begeleid van de eerste tot de 20e ronde: In de super spannende eindronde moest Dennis voor het eerst de zege laten aan aardsrivaal Frans Woerden. Marja was weer de sterkste dame en Gijs Honing liep zijn 200e. 34 marathonners en 33 teams zagen veel gestrande schepen op hun weg. Het laatste ronde item deed zijn entree in de vorm van een fraaie oranje kroon.

Het parcours  van komend jaar doorkruist twee wijken: een oud en een nieuw en heeft wel weer zo’n 40 bochten. De volgende letters: POW

Voor elke nieuwe single van Slate rende ik direct naar Henk Bakker. De Oranje Bloemen Kroeg Marathon (de 4e) in 2006 was mijn thuiswedstrijd met weer heel veel bochten door de bloemenhofjes. Hoogtepunt was de passage door Café Hogenboom. Dennis wist John Jansen weer voor te blijven en dit maal een Belgische winnares, die Marja van de thuiszege af hield. Een geweldige groep van Ultra lopers uit Engeland dwong veel respect en ver/bewondering af en zorgden voor de meeste marathonners ooit, 67. Ook deden toen al 46 teams mee die allen 24 keer door de kroeg kwamen. Het weer was zomers en de hitte voor velen een struikelblok, maar liefst 16 lopers haalden de finish niet.

Ook dit jaar krijgen we te maken met Engelse bloemen: mijn letters:  NJE

Gaaf hè, Strange Effects van Dave Berry. De Glazen Huis Sluis Marathon in 2007 was een topper. Het weer, het sluisje en de het glazen huis zorgden voor een fantastisch feest. Die dekselse Dennis versloeg dit maal clubgenoot Rob Kerkvliet en ook Janet sloeg weer toe. De tap liep langer door dan ooit en Ronald McDonald werd ook flink gespekt die dag vanwege de vijfde editie.

49 marathonners en 54  teams liepen 17 keer door de prachtige plantenkas van Elstgeest.
Komend jaar is mijn afscheid jaar en geef ik het stokje over aan Peter van Wouwe: mijn letters: FLO

 

Ben ik te min van Armand blijft mijn favoriete nummer. De zesde O&O, de Midway Beach Marathon, werd een verregend dagje strand, maar wel met uitstekende looptemperaturen. Frans Woerden bleek onverslaanbaar in het rulle zand van het  Gerbera-strand en de toen nog onbekende Alieke won met overmacht bij de dames. De Beachbabes van Baywatch wisten menig hart nog harder te laten kloppen en kregen hiervoor de eerste prijs. Bijzondere deelnemer was Ben Mol in zijn 577e marathon.

34 marathonners en 49 teams liepen 19 rondjes van 2221 meter.

Ik laat mij dit jaar inwerken door Jos en hoop ook een bijdrage te kunnen leveren aan de marathongroep: Mijn letters: ORA

Mud met Dynamite dat was heel wat anders dan de Black Eyed Peas. In 2009 de zevende editie, de Boom en Berg Marathon, en die kwam bij mij langs huis. De P vd Veldenstraat was omgedoopt naar de Hein Hoogenboomstraat en Trees schoot 27 marathonners en 61 teams weg voor 19 rondjes van 2220 meter over twee bergen en een slalom tussen de bomen en door veel versierde straten. Dennis en Els Greene waren de snelsten en RoWiPeDi  (Romy, Wim, Petra en Dirk) waren weer eens het fraaist gekleed. Bijzondere vermelding nog voor K4 zoekt K2, met hun vlaggen boven op de berg aan de Wilgenstraat.

Dit jaar gaan we er een schilderachtig parcours van maken met fraaie kleuren. Daar krijg je extra power van.  Mijn letters: AIN

Chubby Checker heeft ons heel was laten twisten vroeger. De achtste O&O in 2010 was één groot feest. Met de Oranje Zonnige Zuije Meer Marathon was er voor het eerst Kermis in het zuije van de Veen: Dennis pakte zijn 6e zege en Alieke haar tweede. Het prachtige weer, de leuk aangeklede WORMM-kas en de fraaie passage langs de Braassem waren onvergetelijk. Aak liep de Aardbol rond en totaal 37 marathonners en 71 teams liepen 15 rondjes van 2800 meter door twee kassen en over de smalle Zuidkade. De estafette was prooi voor een Veens team met jonge gasten. Voor het eerst waren er 6 Belgisch teams aanwezig. Na afloop bleef het nog lang onrustig in het Zuije van de Veen.

De negende O&O, van vorig jaar, was wederom uniek: De Kedeng Kedeng Spoor Marathon. Maar liefst 100 estafette-teams en 35 marathonners genoten volop van muziek op elke hoek en het liep allemaal als een trein. De Kedeng Kedeng tune ……..(die dus) die dreunde nog weken door in de hoofden van de lopers en de regelmatige websitebezoekers. Speakers Ton en John zagen Dennis en Janet pakten weer als eersten eindigen, maar eigenlijk was iedere deelnemer dit jaar winnaar. De regen op het eind kon de pret niet drukken. FF anders was fantastisch, het publiek super-enthousiast, en de versieringen van teams en straten worden mooier en mooier.  Wanneer eindigt dit eens in een keertje minder zou je zeggen.

De laatste letters van de puzzel zijn: ERP

Nu dus de tiende One en Only. Een marathon die we eigenlijk voor één keer zouden organiseren. Het kan altijd anders lopen dan gepland.

We gaan nu maar eens langzaam onthullen wat we dit jaar gaan doen: we hebben al heel wat aanwijzingen gegeven: Onze kleding, Schilders, Kleur, de Sixties, Muziek, Bloemen

 

Joep laat onze nieuwe Loop-tune maar horen en laat de naam maar verschijnen

 

En we hebben natuurlijk ook weer een nieuwe website waar je alle informatie kunt vinden en kunt inschrijven.

Natuurlijk hebben we ook weer een prachtige banner laten maken.

 

Ik sluit af met (t-shirt overhandiging)…….

En tot ziens 15 september in de Bloemen en Schilderswijk

 

 
</body> </html>