Oranje Flower Power PainterMarathon

15
september 2012

opening kermisweek

Verslag

Marathonfeest met Flower Power

Een volgeboekte deelnemerslijst en stralend mooi weer, waren de gunstige omstandigheden waaronder de Oranje Flower Power Painter Marathon op zaterdag 15 september van start ging. Op de fraai versierde startlocatie stond het fleurige gezelschap klaar om weggeschoten te worden toen de weg in beslag genomen werd door een Flower Power busje met een groepje hippies, dat in protest-zitting gingen midden op de weg. Begeleid met muziek uit de sixties konden de deelnemers het oponthoud wel waarderen. Met behulp van de lokale veldwachter werd het pad echter vrij gemaakt en konden de atleten met 5 minuten vertraging beginnen aan hun 42 kilometer lange uitdaging.
Het bonte gezelschap omvatte weer een aantal mijlpalen. Allereerst was het al weer de tiende editie van dit One en Only feest en alle tien keren deden Dennis van Berkel en Peter Akerboom mee. Dennis, al zeven maal winnaar, liep bovendien zijn 25e marathon, evenals clubgenoot Rob Kerkvliet van LV Plantaris. Dat dit aantal in het niet valt bij de palmares van diverse andere deelnemers, doet niets af aan deze prestaties. Dit marathonfeest leent zich uitstekend voor een gelegenheid om iets te vieren. De buurtbewoners van de straten die men doorkruisten hadden dit ook goed begrepen, want op heel veel plaatsen was versiering aangebracht, en stonden de goed gevulde terrastafels buiten, met de nodige sfeermuziek.
Genoeg inspiratie voor de lopers om er nog een schepje extra bovenop te doen. Dit resulteerde in uitstekende eindtijden, al moet gezegd worden dat door de vele binnenbochtjes het parcours aan de korte kant bleek te zijn. Titelverdediger Dennis van Berkel was dit jaar niet in staat om zijn vele malen getoonde kunstje te herhalen. Woudenberger Rik Wolswinkel bleek van start af aan ongrijpbaar en liep so
everein naar de eerste plaats met een eindtijd van 2 uur 39. Dennis werd tweede en good old Frans Woerden bezette ook weer een podiumplaats. Bij de dames wist Janet Lange uit Almere wel haar titel te behouden, gevolgd door Els Annegarn en de Britse Linda Major.
Bij de 103 estafette teams werd de eerste prijs ook met overmacht behaald door het team Go Fast. Tweede werd team De Heideroosjes en team 1 van de Spartaan pakte de derde prijs. Alle teams die hierna binnen kwamen leken echter net zo blij te zijn als de winnaars. Het passeren van de finish was één groot feest en de beloning die hierna volgde, een heerlijke pizza met bijbehorende verfrissingen, was genoeg reden om nog even gezellig te blijven hangen.
De huldiging van de best verklede teams werd dan ook door een grote massa bijgewoond evenals het ludieke afscheid van Jos Koek, één van de organisatoren van het eerste uur. De best verklede teams waren allen Plantaris teams. Zij vierden gezamenlijk een feestje op de podiumwagen en sloten hiermee de feestelijkheden af.
Op de definitieve balans moet nog even gewacht worden voordat bekend gemaakt kan worden wat de opbrengst voor Ronald McDonald en Stichting Droomdag zal worden. De voorlopige balans luidt in ieder geval positief: 450 lopers en zeker zoveel publiek hebben genoten van een heerlijk dagje sport en verbroedering. Een waardige start van de
Veense feestweek
.

 

 
</body> </html>