Oranje Flower Power PainterMarathon

15
september 2012

opening kermisweek

Het laatste nieuws

Succesvolle afsluiting 2012

De One en Only Flower Power Painter Marathon van 15 september dit jaar, was sportief al een geslaagd evenement, met een record aantal deelnemers en een geslaagd feest ter ere van de 10e editie, maar ook financieel werd het een succes. Het openingsevenement van de kermis kon voor de 10e maal met een positieve kas worden afgesloten.

Elk jaar in juli staan de organisatoren, de marathongroep van Plantaris, op de braderie van Oude Wetering met een gesponsorde bloemen- en plantenkraam. De opbrengst hiervan wordt gereserveerd voor het financiële risico van de loop, maar ondanks de crisis en dankzij de uitstekende deelname was het niet nodig om een beroep te doen op de reserve. De gehele opbrengst kon beschikbaar worden gesteld aan het goede doel.

Voor de tiende keer was dit een bijdrage aan het Ronald McDonald huis te Leiden. Met een bedrag van € 1.000 werd het totaal aan schenkingen tot het fantastische bedrag van € 10.565 gebracht. De bijdrage van dit jaar werd dankbaar in ontvangst genomen door huismanager Nancy Haanappel. In het Ronald McDonald Huis Leiden kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van ernstig zieke kinderen die worden behandeld in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Ook voor de stichting Droomdag uit Roelofarendsveen was dit jaar weer een bijdrage beschikbaar. Bij de loop nam al een Droomdag-estafetteteam deel aan de marathon en oprichtster Mary van Dueren mocht na afloop de prijsuitreiking verrichten. Nu werd de goede band tussen Plantaris en Droomdag bezegeld met de donatie van € 1.000. Op de site van Droomdag staat een mooi verslag van de overhandiging. Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt is.

Na de prima afsluiting van de One en Only 2012 kan de organisatie weer plannen gaan maken voor de 11e editie die zal worden gehouden op 14 september 2013.

Van links naar rechts: Hein Hoogenboom, Joep Vesseur, Nancy Haanappel en Peter Akerboom. De cheque van dit jaar was de tiende die Ronald McDonald in ontvangst mocht nemen met een prachtig totaalbedrag. Ook het Witte Weekblad was op de hoogte.

Van links naar rechts: Jan Bouwmeester, Leon Hogenboom, Mary van Dueren, Peter van Wouwe, Jan van der Werf en Hein Hoogenboom. Tijdens de viering van het 1 jarig bestaan van de stichting ontving Mary voor de tweede maal een cheque van € 1000 van Plantaris.

Inschrijving is gesloten

We gaan van start met 103 teams (record) en 43 marathonners.

Wilt u nog inschrijven doe het dan snel want vol is vol

Op dit moment 8-9-2012 13 uur hebben 99 teams ingeschreven. We naderen het maximaal aantal dus schrijf snel in.

10 jaar One en Only heeft heel veel moois voortgebracht

Naast heel veel loopplezier en ook elke jaar een mooie opbrengst voor Ronald McDonald en St. Droomdag, heeft ons jaarlijkse feestje nog meer leuks opgeleverd. Bij twee van ons meest trouwe marathon deelnemers is tijdens de OKKSM een bijzondere vonk overgesprongen.

Micha Havreluc, de sympathieke belg die al 4 maal eerder mee deed, en Els Annegarn, twee keer aanwezig en eerste bij de Boom en Berg en vorig jaar tweede, doen meer met elkaar dan alleen maar hardlopen. Dit fantastische koppel heeft een leuke sixties foto laten maken die wij u niet willen onthouden. Mocht u ze treffen op de 15e, is dat een felicitatie waard, want ze hebben dan één jaar verkering.

 

Bezoek de deelnemerslijst en herken uw tegenstanders

In het hoofdmenu van deze site vindt u onder de knoppen marathon en estafette een overzicht van alle deelnemers met namen en foto's. Best de moeite om even te kijken wie u allemaal kunt ontmoeten de 15e.

Trainingsloop net zo lang als warm

De trainingsloop vond dit jaar plaats onder tropische omstandigheden. Op de warmste zondag van het jaar volbrachten 40 die hards de 30 kilometer bij een temperatuur van 30 graden. Henk en Tonnie hielden met hun uitstekende verzorging de hoofden koel en tussendoor verzorgde Henk ook nog wat foto's. Bekijk ze door op onderstaand goed gemutst gezelschap te klikken.

 

Wederom dit jaar steun aan Stiching Droomdag en Ronald McDonald

Net als vorige jaren stond de marathongroep op de Braderie van Oude Wetering om de kas te spekken voor het goede doel:
een foto impressie:

Kleurrijke presentatie tijdens jaarvergadering

Woensdag 21 maart heeft de marathongroep een presentatie gehouden van de nieuwe marathon tijdens de jaarvergadering van LV Plantaris. Bekijk de presentatie (helaas zorder de bijbehorende muziek).

Marathongroep zet oud lid Toon van Vlimmeren bij zijn 150e ruim in 't zonnetje

Toon van Vlimmeren liep afgelopen zondag zijn 150 marathon. Met een 20 tal genodigden liep hij voorafgaand aan de Braassemloop een halve marathon en voltooide de 42.195 meter door deel te nemen aan de halve marathon wedstrijd. Toon was een van de marathongroep leden die het initiatief nam voor de eerste one en only marathon in 2003 de Biensotawee. Op deze succesvolle wedstrijd heeft hij duidelijk zijn stempel gedrukt en ondanks dat hij al enkele jaren niet meer in de organisatie werkzaam is, wordt hij door zijn oude maten er wel degelijk nog bij gehouden. Zij stonden dan ook bij de 150 Maratoon bij de start om alle deelnemers een fraai t-shirt te overhandigen met een speciaal ontworpen logo.

Vlak voor het einde van de tweede ronde kregen allen die de hele marathon uiteindelijk voltooide als aandenken een medaille overhandigd en bij de finish stond een afgevaardigde van de marathongroep klaar met de verdiende bloemen en van marathonvriend Peter Akerboom ontving hij een speciale 150 medaille.. Na afloop zat Toon met enkele van zijn uitgenodigde (ultra-)loop vrienden in een hoekje van de Trefferskantine uit te puffen met een lekkere gebakje. Voor de niet-kenners geen opvallend gezelfschap maar wij van de marathongroep hebben dit unieke gezelschap op waarde weten in te schatten. Maar liefst 2600 marathon hadden deze "oudjes" onder de zolen.

Van links naar rechts: Wim Verhage (115), Peter Akerboom (154), Gijs Honing (572) Toon (150), Hans Buis (457) en Willem Mutze (1156). Met het onbekende aantal van John Rodewijk uiterst rechts meer dan 2600 marathons op een rij. (foto Yvonne)

 

 
</body> </html>